Information om køb

Før du køber pelargonier

Når du om foråret lader dig lokke af de flotte kasser med tætte, kraftige, rigeligt blomstrende pelargonier, uden for diverse supermarkeder og plantecentre, så bør du vide.

Mange af planterne er sprøjtede med væksthormoner / væksthæmmere, for at sikre en lav kompakt plante, dels for at spare plads i gartneriet, dels for at spare transport plads.

Køberen får absolut en veldrevet harmonisk plante i købs øjeblikket. Resultatet er bare, når de er plantet ud i de skønneste krukker og er placeret, hvor de tager sig smukkest ud, så gror og udvikler planterne sig nærmest ikke. Køberen tror at planterne ikke er passet godt nok.

Min erfaring er at der kan gå flere måneder, før planterne begynder at udvikle sig normalt. Dog hjælper det måske, hvis der er en varm sommer, fordi der så skal vandes oftere og det synes jeg er med til at fremme den normale vækst, som jo nok er lidt mere løs og ranglet end den nyindkøbte plante.

Det skal også siges, at det kan være meget svært at lave stiklinger på en sådan nyindkøbt plante, der kan gå flere måneder, kigges der til stiklingen, er der ikke én rod trævl at se, men der kan godt være en fortykket rand ved snitfladen.

 

”PELARGONIENØRDEN”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.